S1E4: Drømmeliv

Livet er i ferd med å miste smak – som ein gammal tyggegummi. Eg er i ferd med å miste framdrift – som å svømme rundt med kleda på.

Når det ikkje finst noko nytt å gjera eller å seie, når kvar dag berre er ein blåkopi av ein eller annan annan dag: Da er det eg finn opp ein tablett mot fattigdom. Da er det eg begynner å date Friheitsgudinna. Alt eg vil er å leva i ein drøm ei stund.

Livet er berre akkurat slik det framstår. Eg kan ikkje flyge gjennom taket. Eg skulle ønske at livet var ein drøm – merkelege endringar og doble meiningar. Kongen av England dør, og eg arvar krona hans. Sjå, Himalaya veks opp frå ein dansk by.

Men om morgonen betyr det ingenting. Det finst ingen slik konge, og Danmark er flatt igjen. Alt eg vil er å leva i drømmen min ei stund. Eg er ei rockestjerne! Og du blir til ein gitar!

Men om morgonen gir det ikkje meining. Du er ingen gitar, og eg er ingen Edge eller Jack White. Eg får berre lov til å leva i drømmen min ei lita stund. Nok eit drømmeliv er over. Eg tygg ein ny dag og innser at eg berre må halde meg vaken ei stund.

Eg skulle ønske at livet var ein drøm.

*

[av_social_share title=’Del denne episoden!» style=’minimal» buttons=’custom» share_facebook=’aviaTBshare_facebook» share_twitter=’aviaTBshare_twitter» share_mail=’aviaTBshare_mail»]

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *